Намери ни
To Top

От велоклуб “Илчов баир” започват да маркират трасетата за дуатлона “Шуменско плато”

От Велоклуб „Илчов баир“ започват да маркират трасетата на състезанието по колоездене, бягане и дуатлон, което ще се състои за поредна година на Шуменското плато на 25 юни, съобщиха за БТА организаторите.

Маркировката ще бъде вертикална и хоризонтална. По асфалтовите и каменисти участъци ще се използва оранжев флуоресцентен спрей. Голяма част от маршрутите ще бъдат маркирани с найлонова лента, която е брандирана с лого и надпис „Велоклуб Илчов баир“, отбелязват от клуба и умоляват шуменци да не премахват лентите.


Наша е грижата, както всяка година, в рамките на седмица след състезанието да бъде премахната всичката маркировъчна лента и табелки, уточняват организаторите на състезанието.

Оттам допълват, че Велоклуб „Илчов баир“ се включва и в кампанията, организирана от клубовете „Ротаракт“ в България, с партньорството на Българско сдружение „Лимфом“ и УМБАЛ „Александровска“, в подкрепа на Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки, част от световната база данни за потенциални донори.

Надпреварата, за която продължават да се приемат заявки, ще се състои на 25 юни, със старт-финална точка – алеята зад паметник „Създатели на българската държава“ на платото. Организаторите очакват и тази година в града да пристигнат за надпреварата около 200 колоездачи, бегачи и дуатлонци от страната, както и състезатели от чужбина.

Ощр от категория Спорт