Намери ни
To Top

Хамилтън иска 5-годишен договор с Мерцедес?

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън няма никакво намерение да се отказва от спорта и новият му договор с Мерцедес ще потвърди това. Според информация на вестник The Daily Mail, Хамилтън иска да подпише нов 5-годишен договор с Мерцедес, което ще означава, че той ще кара поне до 43 години във Формула 1. Ако условията на Люис бъдат приети от Тото Волф и шефовете на Мерцедес, новият договор ще осигури на пилота 50 милиона лири годишна заплата.

„Люис иска договор за 5 години и не мисля, че ще приеме оферта за 1-годишно продължение на сегашния му контракт с тима – заяви анонимен източник, близък до преговорите.


– По-вероятно е да се стигне до някакъв компромис, тъй като Джордж Ръсел приема факта, че може да е съотборник с Люис още 1-2 години, но няма да е съгласен да остане в сянката на Хамилтън в дългосрочен план.”

Източникът на The Daily Mail също така потвърди, че „изкушението Ферари” винаги е възможност, но в действителност „за Люис единствената възможност да спечели осмата си световна титла е да остане в Мерцедес”. Според информация от Мерцедес, финансовите условия по новия договор на Люис са договорени и не са пречка в преговорите с Волф.

Най-вероятно Хамилтън няма да получи 5-годишен договор, изказването на източника на британския вестник маркира границите на преговорите. Предполага се, че новият договор на Хамилтън ще е за 2 години плюс опция за още един сезон.

В Монреал Хамилтън потвърди, че с Волф са постигнали напредък в преговорите, но допълни, че „няма нищо ново по казване” по темата. Тото Волф обяви, че се надява на бърз финал на преговорите, но шансът новият договор на Хамилтън да бъде потвърден този уикенд е минимален.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт