Намери ни
To Top

Във Ферари още търсят проблема в колата на Леклер от Барселона

Шарл Леклер призна, че е „притеснен” от факта, че във Ферари все още не могат да открият проблема, който се отрази на представянето му в квалификацията за Гран При на Испания в Барселона. Шарл страдаше от липса на аеродинамично притискане в задната част на неговия SF-23, като колата му се оказа много нервна в хода на квалификацията. Така Леклер завърши едва 19-и в квалификацията, а в състезанието стигна до 11-ото място.

Пилотът подозира, че този проблем е бил налице в хода на целия уикенд, но това, което го притеснява е, че обстойният преглед на автомобила му след финала не е показал някакви проблеми.


„За първи път ми се случва нещо подобно – призна Леклер. – В Барселона имах сериозни проблеми на всички леви завои и веднага след сесията казах това на тима. Данните от колата показаха, че в левите завои съм загубил между 6 и 7 десети от секундата, но все още не знаем каква е причината за това. Това е леко притеснително, затова трябва да направим така, че да решим този проблем, защото представянето ми не беше никак добро.”

Ферари няма да имат подобрения по колите си за този уикенд в Канада, а Леклер обясни, че не очаква „чудеса” на трасето, на което износването на гумите винаги е сериозен проблем.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт