Намери ни
To Top

Верстапен: Не знам какво става в главата на Перес

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес в момента са единствените реални съперници за световната титла във Формула 1, а Макс има убедителен аванс от 53 точки, натрупан след няколко грешки на съотборника му на фона на успехите на световния шампион.

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко вече посъветва Перес да „спре да мечтае” за титлата, а шефът на тима Кристиан Хорнър обясни, че напрежението за мексиканеца е спаднало, след като той е загубил шансове да се пребори с Макс. Заключения след първата третина на сезона.

„Не знам какво става в главата на Серхио – призна в Монреал Верстапен. – Но от съвсем малък знам, че е най-добре да се фокусираш върху собственото си представяне и да се представяш възможно най-добре, защото всичко останало е извън твоя контрол. Аз и досега подхождам така за всяко едно състезание.”

Верстапен допълни, че винаги има „няколко състезания, които не минават по план и има разочарования”, но единственият начин да се продължи напред е „да работиш упорито с инженерите и колата, за да се търси най-доброто представяне”.

В първите пет кръга този сезон Перес беше равностоен съперник на Верстапен – Серхио спечели две победи, а Макс – три и шампионът нямаше решаващо предимство на пистата. Но Монако и Испания се оказаха кошмар за Перес – и в двата случая той не успя да стигне до третата част на квалификацията, а максимумът от тези два уикенда беше 4-ото му място в Барселона.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт