Намери ни
To Top

Sportal Motorsport: Ферари с историческа победа в „24 часа на Льо Ман”

50 години след последното си участие в „24 часа на Льо Ман” Ферари спечели легендарната надпревара, като това беше първа победа на италианците от 1965 година насам. Скудерията и другите заводски тимове поставят началото на нова ера в развитието на състезанията за издръжливост, а водещите на Sportal Motorsport Георги Иванов и Евгени Въков дискутират битката, продължила 24 часа.

Разбира се, тази битка стана възможно с въвеждането на новите технически правила за класовете LMH и LMDh, които осигуриха възможност за участие в Льо Ман и WEC срещу по-ниски разходи.

Ферари беше големият печеливш в това състезание, но след пет поредни победи в последните пет години, може би Тойота беше големият губещ? Всъщност, не.


Защото японците най-после се сблъскаха със силна конкуренция и догодина ще се върнат още по-силни.

Сезонът във Формула 1 продължава този уикенд с Гран При на Канада в Монреал и трасето изглежда като поредната подходяща писта за Макс Верстапен и Ред Бул. Ще успее ли някой да спре световния шампион по пътя към шестата му победа този сезон?

На „Муджело” в MotoGP напълно очаквано доминира Дукати, а приятната изненада се оказа формата и пилотирането на световния шампион Франческо Баная. Италианецът спечели категорично пред родна публика и тепърва предстои да разберем колко важна ще е тази победа за защитата на титлата му.

Приятно гледане!

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Спорт