Намери ни
To Top

Ще вали ли в Канада?

Пилотите от Формула 1 може да се сблъскат в Монреал с четвърти пореден дъждовен състезателен уикенд този сезон. Тази седмица предстои деветият кръг от сезона в световния шампионат – Гран При на Канада.

Прогнозата за времето сочи, че в четвъртък има реален шанс за гръмотевични бури, а тази година Формула 1 вече загуби състезанието на „Имола” заради поройните дъждове и наводненията. Състезанието в Монако беше ударено от дъжд в последната си час, а в Испания дъждът засегна третата свободна тренировка и квалификацията.


Метеоролозите очакват променливо време в петък, като шансът за дъжд по време на първата свободна тренировка е 35%, а за втората е почти сигурно, че няма да вали. Но най-вероятно състезателният уикенд ще започне на мокра или изсъхваща писта, тъй като в петък предиобед най-вероятно ще има няколко превалявания.

За събота става още по-интересно – 60% е шансът да вали по време на третата свободна тренировка, като за квалификацията прогнозата е сходна, а помните как се отразиха миналата година на битката за местата на подиума променливото време и преваляванията.

В неделя обаче времето най-вероятно няма да поднася изненади – очаква се, че ще е слънчево и приятно с температури около 20 градуса. Шансовете за дъжд преди и по време на състезанието са около 20%, което всъщност е добра новина за всички, които ще напълнят трибуните на пистата „Жил Вилньов” в Монреал.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт