Намери ни
To Top

Йордан Минчев се включи в българския отбор на турнир 3х3 в Кипър

Българският отбор SMARTASS София, с национала Йордан Минчев в състава си, взе участие в квалификационен турнир от световния тур на ФИБА 3х3, съобщи bball.bg.

В дебютната надпревара в тима се включиха освен крилото на Рилски спортист и на мъжкия национален отбор Йордан Минчев, гардът на Черноморец Николай Титков, играещият в Словения Александър Стоименов и Дамян Стоянов.

Българите попаднаха в група C, където бяха още съставите на Букурещ Стинта (Румъния), на националния отбор на Кипър 3×3 и на смесения тим Swish. В своя поток българите допуснаха загуба от домакините с 13:15 и две победи – съответно над румънците със 17:10 и над Swish с 21:7 в първия ден на турнира.


Това даде право на българите да се класират във фазата на елиминациите като втори тим в групата. 

На четвъртфиналите SMARTASS София отстъпи на националния отбор на Гърция до 23 години с 18:21. Така българският тим зае пето място в класирането.

„Целта на 3х3 София е организирането на колкото е възможно по-голям брой турнири за деца и корпорации за популяризиране на 3х3 баскетбола, както и участие и класиране на мъжки отбори от България в състезания от световния тур на ФИБА 3х3“, каза Александър Овчаров, мениджър на 3х3 София. 

„Добро начало на лятото. Показахме потенциал и имаме върху какво да работим“, добави Иван Тилев, треньор в организацията.

Ощр от категория Баскетбол