Намери ни
To Top

Джон Елкан: Незабравим ден за Ферари!

Президентът на Ферари Джон Елкан коментира, че победата на Ферари и AF Corse в 91-ото издание на „24 часа на Льо Ман” е „незабравим ден” за италианската компания. Елкан беше на пистата по време на състезанието и се появи в боксовете на Ферари както в събота, така и в неделя.

„Това е незабравим ден за Ферари и искам да го посветя на всички в компанията – заяви след финала Елкан. – След 50 години ние се завърнахме, за да участваме в най-високата категория на състезанията за издръжливост, Льо Ман има място в сърцето на историята ни, в сърцето на историята на моторните спортове.


Горди сме, че качихме Италия на върха на подиума, това е възможно най-добрият начин да отпразнуваме 100 години от първото издание на състезанието.”

Историческото постижение на Ферари се допълва и от факта, че прототипът на италианците – 499Р, записа своя шейкдаун преди едва 11 месеца и спечели първа победа в едва четвъртия си старт в Световния шампионат за издръжливост (WEC).

Шефът на програмата на Ферари в състезанията за издръжливост Антонело Колета допълни, че вчерашният успех е „една от най-важните победи в историята на Ферари”.

„Преди една година 499Р не съществуваше, имахме само чертежи и планове, а сега празнуваме тази страхотна победа”, обясни Колета.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт