Намери ни
To Top

Локомотив НН спечели четвърта поредна титла по водна топка за жени

Женският отбор на Локомотив НН за четвърти пореден път спечели титлата в държавното първенство по водна топка. На басейн „Парк Арена ОЗК“ в Бургас съставът, воден от Васил Нанов и Андрей Сушков, триумфира със златните медали, след като първо спечели полуфинала срещу Арена Бургас с 24:6. В другия полуфинал тимът на Ботев 2000 със старши треньор Венетка Начева надделя срещу Черноморец с 16:7.

Така решителните мачове за разпределението на медалите противопоставиха шампиона Локомотив НН и Ботев 2000 на финала и бургаските Арена и Черноморец в двубоя за 3-4 място.


Любопитно е, че така се повториха срещите на същата фаза в женското първенство от миналия сезон във Варна, където и двата мача завършиха със същите победители, които спечелиха и сега в Бургас.

Първо в мача за бронза Арена (тр. Светозар Владков) успя да се противопостави успешно на Черноморец само в първата четвърт, която спечели с 2:1. След това момичетата от Черноморец на Петър Йонов наложиха превъзходството си, за да спечелят накрая с 16:5.

Във финала за титлата  съставът на Локомотив НН заслужено триумфира. На практика резултатът имаше само едно изравняване – при 1:1 още в началото, след което новият стар шампион държа постоянно развитието на срещата. След втората част авансът на отбора от столицата беше 4 гола – 8:4, а последният сигнал дойде при 17:10 за Локомотив НН.

Златните медали на шампионките връчи Димитър Николов – кмет на Бургас, сребърните отличия на Ботев 2000 поднесе Дарий Дановски, председател на БФВТ, а бронзовите медали на Черноморец окичи Свобода Михайлова, член на УС на БФВТ.

Крайно класиране:
Локомотив НН
Ботев 2000
Черноморец
Арена Бургас

Индивидуални призове:
Голмайстор – Ана Гешева, Локомотив НН
Най-добър нападател – Михаела Нанева, Локомотив НН
Най-добър вратар – Хелена Христова, Ботев 2000
Най-добър защитник – Стефани Първанова, Арена-Бургас
Най-полезен състезател – Йоана Митева, Черноморец

Ощр от категория Спорт