Намери ни
To Top

Леклер: Поздравления, и аз искам да карам в Льо Ман!

Звездата на Ферари във Формула 1 Шарл Леклер беше сред гостите на 91-ото издание на „24 часа на Льо Ман” и след финала сподели радостта от победата с екипа на Ферари. Скудерията се върна в състезанието след 50-годишна пауза и взе първата си победа в Льо Ман от 1965 година насам.

Историческият успех на Черните кончета донесе екипажът с №51 Алесандро Пиер Гуиди, Джеймс Каладо и Антонио Джовинаци, а в първата си година в състезанията прототипът 499Р се оказа достатъчно добър, за да спечели срещу досегашния хегемон GR010 Hybrid на Тойота.

Освен Леклер, на пистата и в боксовете на Ферари в Льо Ман се появиха и президентът на Ферари Джон Елкан, както и шефът на тима на Скудерията във Формула 1 Фредерик Васьор.

„Страхотно е, направо невероятно – заяви пред Eurosport Леклер след финала. – Победата на Ферари при завръщането на компанията в спорта след толкова много години е нещо много специално, особено в това състезание, което отбелязва 100 години от началото на надпреварата. Вторият прототип на Ферари извади лош късмет с малък инцидент и един камък проби един от радиаторите, заради това №50 загуби време. Много съм щастлив, че Ферари спечели, това е едно невероятно изживяване.”

Разбира се, няма как на пистата в Льо Ман да има пилот, който не е карал там и той да не бъде попитан дали няма да се пробва в легендарната надпревара.

„Да, защо не? Много бих искал – отвърна на този въпрос Леклер. – Това е невероятно състезание. Със сигурност, един ден ще стартирам в Льо Ман, искам да го направя, но не знам кога точно ще се случи това. Още веднъж, невероятно много се гордея с Ферари, това е истинска лудост.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт