Намери ни
To Top

Фабио Куартараро се раздели с мениджъра си

Световният шампион в MotoGP за 2021 година Фабио Куартараро се раздели със своя дългогодишен мениджър Ерик Махе, информира авторитетният сайт motorsport.com.

Куартараро и Махе работеха заедно от средата на 2016 година и именно Махе оркестрира преминаването на френския пилот в Moto2 през 2017, след което и неговият дебют в MotoGP с екипа на Петронас Ямаха през 2019-та. По данни на motorsport.com Махе и Куартараро са се разделили по взаимно съгласие в хода на най-трудния период от кариерата на Куартараро.


От началото на годината френският състезател има само едно качване на подиума, третото място от Гран При на Америките в Остин. Във временното класиране той заема деветото място с 49 точки, с 45 по-малко от лидера Франческо Баная, който има цели три отпадания в основните състезания през сезона.

Все още не е ясно кой ще заеме мястото на Махе преди един от най-важните периоди в кариерата на Куартараро. Настоящият договор французина с Ямаха изтича в края на следващата година, а с оглед спада във формата на японския производител през последните две години е много вероятно Куартараро да поиска да смени отбора си за сезон 2025 в кралския клас.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт