Намери ни
To Top

Дукати: Трима се се борят за мястото в заводския отбор

Шефът на Дукати в MotoGP Джиджи Дал’Иня се постара да внесе още яснота по въпроса как италианската компания планира да избере съотборник на Франческо Баная за сезон 2025 и след това. Смята се, че когато отговорът на този въпрос е ясен, трансферният пазар в световния шампионат по мотоциклетизъм ще се нареди много бързо. Баная вече обвърза дългосрочното си бъдеще с италианската марка, но едва ли някоя може да прогнозира кой ще му е съотборник.

Дал’Иня обаче потвърди, че в окончателния списък на Дукати с претенденти влизат трима пилоти: настоящият заводски пилот на тима Енеа Бастианини, Хорхе Мартин от Брамак и Марк Маркес от Грезини, като това не е изненада, но се очакваше потвърждението от Дукати, което вече е факт.


“Решението ще е наистина трудно – призна Дал’Иня. – Честно казано, не трябва да взимаме под внимание само представянето в състезанията през 2024. Трябва да имаме предвид цялата история на нашите пилоти. Мисля, че това е важно. Решението е наистина трудно, защото става въпрос за трима шампиони. Ще видим…”.

Маркес няма история с Дукати, но пък е сред най-успешните пилоти в историята на MotoGP с шест световни титли в най-високия клас. Мартин вече заяви, че иска догодина да е заводски пилот и ако това не се случи в Дукати, то той най-вероятно ще подпише с друга марка. Маркес пък обяви, че ще се бори за заводски мотор, тъй като в Грезини кара GP23.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558