Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2015/09/74111112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
УЕФА счупи от смях феновете на ЦСКА! Вижте какво измислиха – Sportove
Намери ни
To Top

УЕФА счупи от смях феновете на ЦСКА! Вижте какво измислиха

След като ФИФА погна ЦСКА за щяло и нещяло, дойде ред и УЕФА да се направи на строга спрямо „червените“. Феновете на „армейците“ обаче умряха от смях, след като чуха за строгото наказани. Причината, като цяло, е в това, че от клуба не са платили 200 000 евро глоба, която е наложена след завършило разследване за нарушение на финансовия феърплей, разкрива вестник „24 часа“.

Заради това УЕФА вади играещия във Югозападна „В“ група ЦСКА за 1 година от евротурнирите.


Въпросът е дали наказанието ще важи при евентуалното завръщане на тима в „А“ група.

„Голям праз!“, изригнаха феновете, които са наясно, че клубът им фактически не може да достигне до Европа, освен ако не спечели Купата на България. Ако все пак това се случи, червената общност е готова да изтърпи наказанието.

Всъщност ЦСКА сам се съгласи да плати глобата след преговори с евроцентралата. Срокът за плащането на парите обаче изтече на 30 юни и той бе пропуснат.

Заради това от УЕФА пратиха писмо, с което уведомяват ЦСКА и БФС, че “червените” вече нямат право да участват за 1 година в евротурнирите, след като се класират за тях.

Вече тече и нов срок за плащането на парите, като санкцията може да се плати. В противен случай санкцията дори може да бъде завишена.

Положението с УЕФА не е същото като това с ФИФА. Санкцията е била с краен срок преди 1 юли, датата, от която клубът може да бъде обявен в несъстоятелност. На няколко пъти сегашните собственици са били уведомени, че това трябва да се плати и няма как да се избяга от санкцията.

ЦСКА вече има две нарушения по финансовия феърплей, като предния път се отърва с условно наказание.

Сега вероятно отново ще се търсят пари, които обаче вече няма как да бъдат платени, ако бъде стартирана несъстоятелността.

Така ЦСКА със сигурност ще бъде санкциониран и с 3-годишно наказание за участие в евротурнирите.

Причината за глобата бяха финансовите лупинги на Александър Томов, който по счетоводен път се опита да изкара, че дружеството може да излезе от кризата. УЕФА обаче бе категорична, че от Борисовата градина са превишили многократно разходите си с приходите, които са обявили, и наложи санкцията.

 

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558