Намери ни
To Top

Изпадналият Кьолн се раздели с треньора си

Германският Кьолн се раздели с треньора Тимо Шулц, след като „козлите“ изпаднаха от Бундеслигата.

46-годишният специалист пое отбора през януари с договор до края на сезона и в изявление на клуба в понеделник се казва, че той няма да бъде подновен за предстоящия сезон във Втора Бундеслига.

Бившият треньор на Базел и Санкт Паули Шулц не успя да измъкне отбора от опасната зона, постигайки само три победи в 18 мача и Кьолн завърши на предпоследното място.

„Бяхме на мнение, че се нуждаем от нов импулс за предизвикателствата, които предстоят през предстоящия сезон на Втора Бундеслига“, каза управляващият директор Кристиан Келер. „Искам да благодаря на Тимо за усилията му. Като треньор и като човек той даде всичко от себе си за клуба от първия до последния си ден“, добави Келер.

„Поради факта, че не успяхме да постигнем целта си да останем, аз съм на мнение, че е последователно и правилно някой друг да е тук, за да започне отначало. Пожелавам на Кьолн най-доброто за нов сезон“, каза Шулц.

Не е известно кой ще наследи Шулц, но новият треньор е изправен пред трудна задача, тъй като ключови играчи като защитника Джеф Шабо напуснаха и клубът не може да подпише нови играчи поради забрана за трансфери, наложена от ФИФА.
БТА

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558