Намери ни
To Top

Сезонът в цифри: кой е шампион по…спортсменство?

Нефтохимик 2010 с най-много зелени картони

„Нефтохимик 2010“ е шампионът в Ефбет Супер Волей, но шампион и по…спортсменство. Това показва обобщената справка от наказателните и зелени картони в изминалия шампионат от редовния сезон и плейофите.

Бургаският тим има цели 11 „зелени“ картона, които са показани на играчи за проявен феърплей в срещите. Припомняме, че от тази година НВЛ привлече за свой партньор Money Lease, които даряваха средства за всеки жест на феърплей, а набраната сума ще осигури “Активно лято” на децата от центъра за социална рехабилитация и интеграция “Свети Йоан Рилски” в Горна Малина.


Любопитното е, че с най-голям принос за получените от “Нефтохимик” зелени картони са чужденците в тима – Аксел Трухчев и Душан Лопар имат по 3, а Матей Михайлович е с 2.

След бургаския тим се нареждат ЦСКА и „Дея спорт“ с по 6. Централният блокировач на „Дея спорт“ Стефан Чавдаров е с 3 зелени картони, които са му показани само в редовния сезон, докато тези на Лопар и Трухчев са и в плейофните срещи. Поради тази причина, Чавдаров стана носител на приза за феърплей в шампионата, за да бъде спазено условието за еднакъв брой срещи изиграни от всички. За ЦСКА с по 2 жеста за показан феърплей са Владимир Станков и Александър Симеонов.

С по 2 зелени картона за своите клубове са Венислав Антов (Левски София), Венцислав Рагин (Берое 2016) и Дейвид Кръстев (Пирин).

Най-наказваният отбор през изминалия сезон пък е „Хебър“. Пазарджишкият тим е с общо 12 наказания – 9 жълти и 3 червени. След тях се нареждат ЦСКА с 11 (7 жълти, 4 червени), „Левски София“ с 9 (7 жълти, 2 червени) и „Дея спорт“ със 7 (4 жълти, 3 червени).

Най-малко наказания са получили отборите на „Берое 2016“, „Добруджа“ и „Славия“, едва с по 1.

Общо 46 жълти и 15 червени са вдигнали реферите, а общият брой на „зелените“ е цели 44.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол