Намери ни
To Top

Делян Добрев с първи думи след искането на имунитета: Прокуратурата е репресивен орган, нищо друго не е ВИДЕО

От 30 години вече прокуратурата е обвинявана в това, че държи определени дела на трупчета, за да ползва въпросните дела, в момент, в който се взимат тежки политически решения. Това няма как да се приеме за нормално в една европейска демокрация.

Това заяви Даниел Митов на извънредна пресконференция на ГЕРБ. 

„Минал съм по този път.


Дори в момента, в които няма нещо, което да бъде причислено, като закононаруешение, така или иначе се образуват дела и обвинения с цел натиск върху политици , да преосмислят поведението си. 

Взимаме категорично решение, че ние няма да подкрепим свалянето на чийто и да е имунитет на който и да е в парламента, в момент, в който се прави тежка съдебна реформа“, категорично заяви Митов, говорейки в контекста на поискания от Прокуратурата имунитет на депутата Делян Добрев. 

„По принцип не бях съгласен с това, защото аз не виждам никакви притеснения да си дам имунитета. Но ще разкажа личната си история, защото прокуратурата в България е репресивен орган. Още по време на Оешарски ни натискаха, нас опозицията. Тези които не се дадоха, ни образуваха дело. 

Това дело, през прокуратурата, за да се тормози опозицията, това дело стоя на трупчета 9 години. Делото, по което ме привличат, за да ме притискат стоя на трупчета 9 години, за да ви разкажа тази история, която ви разказвам в момента. 

Прокуратурата е репресивен орган и тя трябва да се реформира, за да не бъдат подвластни политиците на един или друг пглавен прокурор. 9 години всяко лято ме викат да давам показания.

Най-накрая миналата година се излезе с постановление делото да се прекрати. Излязоха с 20 страници постановление, мотиви, защо няма престъпеление. И днес на това прекратеното с 20 страници мотиви защо няма престъпление, отново го възобновяват, защото няма друго.

Не могат да измислят друго. И тази стара манджа я възобновяват, за да ме тормозят 

Кога се сещат да направят нещо такова, дни след като главния прокурор обяви, че започва дани тормози, че ние сме боклук и трябва да се саморазправя с нас“, каза Добрев. 

Прокуратуата е един репресивен орган, нищо друго. И тя е била таква през последните 10 години. 

Пътят, по  който сме поели е правилен, и трябва да бъде извървян до край, каза Томисалв Дончев. 

 

 

Ощр от категория