Намери ни
To Top

Бърни остава сред най-богатите британци

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се е изкачил с една позиция в класацията на най-богатите британци, която всяка година съставя неделното издание на вестник The Times. 92-годишният Бърни е натрупал богаство в размер на 2,498 млрд. лири и заема 73-ото място в класацията за тази година.

В моторните спортове кариерата на Бърни започва като мениджър на пилота Стюарт Люис Еванс, след това – собственик на Брабъм, шеф на Асоциацията на конструкторите във Формула 1 (FOCA) и накрая – шеф на Формула 1 Мениджмънт (FOM) – компанията, у която отиват половината приходи на Формула 1.


В класацията на The Sunday Times място е намерила и бившата съпруга на Бърни – Славица. Тя заема 234-а позиция с лично състояние в размер на 730 милиона паунда.

Най-напред от Формула 1 обаче в този списък е сър Джим Ратклиф, собственик на Ineos – компанията, която притежава една трета от акциите в тима на Мерцедес. Състоянието на сър Ратклиф е оценено на 29,688 млрд. лири и то му осигурява второ място в подреждането.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт