Намери ни
To Top

Бранимира Маркова: Стилияна и Боряна са абсолютно конкурентни за престижно класиране

Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова смята, че Стилияна Николова и Боряна Калейн са способни да спечелят отличията на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку.

Във временното класиране след потоци A, C и D Стилияна Николова и Боряна Калей оглавяват подреждането с еднакви оценки – 97.850.

„Оценката ни е добра, постигнахме поставената цел. Допуснаха се грешки, но това е нормално.


Момичетата се представиха добре. Водим в отборната надпревара. Стилияна и Боряна ще се 威而鋼
състезават в многобоя утре, което е по-важно за нас. Мисля, че Боряна и Стилияна ще имат тежък ден утре, защото трябва да изиграят и 4-те уреда. Няма да имат много време за подготовка между уредите. Надявам се, че са достатъчно подготвени“, сподели тя в интервю за БНТ.

Личният треньор на Ева Брезалиева отличи и представянето на своята възпитаничка, която получи третата по сила оценка.

„Контестацията която трябваше да подадем днес бе одобрена. Стилияна и Боряна са абсолютно конкурентни за престижно класиране. Много се радвам за Ева, защото тя играе добре през целия сезон. Тя игра само едно съчетание, което е много трудно. Винаги съм държала на конкуренцията, защото помага изключително много. Държах на това Ева да изиграе едно съчетание. На лента се взимат малко по-ниски оценки. Това, че Ева успя да го изиграе добре показва, че съм взела правилното решение“, допълни тя.

bntnews.bg

Ощр от категория Спорт