Намери ни
To Top

Васил Евтимов: Защита и желание, биткаджии и мъжкари – това искам да бъде моят отбор

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов направи детайлен анализ на победата с 84:70 над Рилски спортист, чрез която отборът му поведе с 2-1 в полуфиналната серия и се доближи на само един успех дистанция от достигането до големия финал. Наставникът на “акулите” отличи трима състезатели от своя отбор след края на срещата и заяви, че тимът му може да спечели и четвъртия мач в събота, ако покаже същото ниво на защита като днес.

“Искам да честитя рождения ден на нашия кмет г-н Николов и да поздравя всички бургазлии, които дойдоха да ни подкрепят. Наистина сме им благодарни и искахме да ги зарадваме с победа.


В началото бяхме малко стреснати – разликата от зала “Бойчо Брънзов” до “Арена Бургас” е огромна. Като се отпуснахме обаче заприличахме на отбор. Искам да отлича трима играчи – Симеон Лепичев, който направи феноменална защита срещу Данчо Минчев. Той имаше една задача – да го лимитира под 10 точки, а той вкара 6.

Има много огромни качества за борба, взе 11 борби. Другите двама са Николай Георгиев и Николай Титков от пейката. Казах им, че всеки един от тях ще има своя принос по време на серията. Няма да стане във всеки мач, но днес видяхте. Един Георги Боянов, който е полумъртъв, след като игра 38 минути преди три дни, все още не е възстановен. Играчите от пейката го видяха това и показаха сърце. За да спечелим мача днес, това бяха играчите, които се включиха от пейката.

Аз бях обещал, че ще спечелим борбата и дори да е с една – ние я спечелихме. Не можем да играем на контраатака както искаме, защото мачовете са много близко един до друг. Затова исках и им казах, че когато правим системите 5 на 5, те трябва да изпълняват системите. Те ги знаят, защото са ни правили скаутинг. Ние ако не ги правим правилно, няма как да вкараме в атака. Това ни е единственото спасение – когато изпълняваме и когато всеки е на правилното място. Само тогава можем да разчитаме на добро изпълнение. Бях един от първите в ръководството, които бяха против да играем в тази зала. Нямаме опита. Борих се като лъв, за да докараме поне баскетболните кошове от “Бойчо Брънзов”. Поне това да ни бъде домакинското предимство – да играем на нашите кошове. Те искаха да играем на чисто нови кошове, аз им казах и дума да не става. Поне там ме послушаха.

Самото начало на мача бе трудно. Имаше 5000 души в залата, което е пет пъти повече от старата зала. На полувремето им казах да бъдат професионалисти и да си свършат работата. Ние сме на полуфинал и работихме много усилено през годината. Трябва да покажем на всички защо сме на полуфинал. Силно се надявам да се класираме за финала, но искам да седим здраво на земята и да летим колкото се може по-ниско. Предстои ни може би най-важния мач през годината. Всеки мач за нас е финал. Искам във всеки мач моите играчи да играят все едно им е последен. Ако пазим по същия начин и се борим, ще спечелим в събота. Защита и желание, биткаджии и мъжкари – това искам да бъде моят отбор”, заяви Евтимов.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Баскетбол