Намери ни
To Top

Людмил Хаджисотиров: Нямаме избор – трябва да изглеждаме по друг начин

Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров отбеляза ниската успеваемост при стрелбата от далечно разстояние, която се отрази на представянето на неговия отбор, допуснал загуба със 70:84 от Черноморец в мач №3 от полуфиналната серия между двата тима. Така самоковци вече изостават с 1-2 победи в серията и са на една загуба от това да се сбогуват с плейофите за настоящия сезон.

“Джордан Тъкър ни вкара 18 точки до полувремето със само един пропуск. За разлика от първия мач играхме много пасивно срещу него, не го посрещахме високо и той имаше достатъчно дистанция да стреля.


Очевидно е, че той е доста класен играч за нашия стандарт. Малко дистанция като му дадеш и се разиграе, след това става много трудно да го спреш. Оттам се натрупаха неща. Имахме отработени стрелби, които не вкарахме. Имахме ситуации срещу смяна, които не използвахме добре и пак не вкарахме. Допуснахме и прости грешки, които водеха до лесни техни кошове в тази зала с цялата тази публика. Много неща, които зависеха от нас, не ги направихме както трябва и както се бяхме готвили. Съответно те набраха самочувстви, вкараха и отворени стрелби, и някои по-трудни. Ние със 70 точки трудно ще спечелим мач в плейофите.

Не бих отдал ниската успеваемост на новата зала, защото имаме добри стрелци, които са опитни играчи с отворени ситуации. Просто по някой път в баскетбола се случва да нямаш добър ден в стрелбата. Ние водехме редовния сезон по процент от тройката. Сега вече има някаква умора, но извинения и обяснения може да си намираме всякакви. Факт е, че изпуснахме тези стрелби. Не бяхме в добър ритъм и съответно със 70 точки трудно ще победим. Ще си направим нужните анализи и промени, като в другия мач ние нямаме избор – трябва да изглеждаме по друг начин. Няколко неща трябва да променим, ще ги запазя за себе си”, каза Хаджисотиров.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Баскетбол