Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot445973.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Невен Нешев: Шампиони сме, всяко усилие и жертва си е струвала! – Sportove
Намери ни
To Top

Невен Нешев: Шампиони сме, всяко усилие и жертва си е струвала!

Благодарение на съперничеството ни с  Левски децата и на двата отбора израстват, коментира треньорът на селекцията на ЦСКА за момчета под 16 години

ЦСКА спечели шампионската титла в Държавното първенство по волейбол за момчета под 16 години. На финала „червените“ се наложиха над вечния съперник Левски в оспорван и интересен мач и триумфираха на златния връх.

По пътя към финалния сблъсък за титлата двата съперника имаха няколко фициални срещи. Те си размениха по една победа в софийското градско първенство.


На международния коледен турнир  в зала „Левски София“ представителите на „сините“ победиха ЦСКА и завърши на второто място, армейците приключиха трети. На самия финален турнир, в предварителната група на ЦСКА надигра Левски и спечели своя поток. Вечните съперници имаха трудни петгеймови сблъсъци на полуфиналите, като и двата тима надиграха опонентите с 3:2 за достигнат до спора за златото.

Старши треньорът на младите армейци Невен Нешев заяви в интервю за BGvolleyball.com, че всяко усилие и жертви са си стрували по пътя към златото.

Честит титла, твоят коментар за финалния мач и за целия финален турнир?

Благодаря. И финалният мач, и целият турнир бяха много тежки, както физически, така и психически. Много мачове, дълги пътувания и огромни очаквания от ден първи на нашите тренировки. Напрежението бе обзело всички в отбора ни. Поздравявам момчетата, че се справиха с всичко това и издържаха въпреки, че са само на 14 години.

Какво е чувството от шампионската титла като треньор?

Чувството е несравнимо. Напрежението и нервите извън игрището са в пъти по-големи, в сравнение с времето, когато бях състезател. Когато си на терена ти участваш пряко и чрез действията си успяваш да изкараш негативната емоция, а отвън се опитваш да се сдържаш доколкото е възможно. Радостта за мен е голяма, защото крайният резултат е успешен и трудът ни през изминалите месеци бе възнаграден.

На финала победихте вечния съперник Левски, по-сладък ли е успеха?

За мен като цесекар по душа победата е много сладка и удовлетворяваща. Благодарение на това съперничество израстваме както ние така и съперника, което е добре за развитието на този набор.

Наложихте се над синия клуб, който доминира в юношеското направление, завръща ли се ЦСКА на водещи позиции?

Да, много съм доволен от изминалият сезон. Момчетата имат огромно израстване и голяма страст към играта. Имахме и своите слаби моменти, но те са неизбежни. Няма гладък път до върха.

Още в първия ти сезон като треньор на тези момчета постигна шампионска титла, удовлетворен ли си?

Разбира се. Чувствам се удовлетворен и щастлив. Станахме шампиони, значи всяко усилие и жертва си е струвала!

Какви трудности преодоляхте по пътя към върха?

Не мога да дам равносметка на изминалите сезони, защото съм в тази професия от 8 месеца, но мога да кажа, че в този набор ще предстоят жестоки битки занапред.

Има ли момчета, които се развиха този сезон, състезатели, които да отличиш?

Волейболът е колективен спорт. Титлата е в резултат на работата и раздаването на всички от основните състезатели до резервите. Смятам, че всеки един от тях показа сериозно израстване през последните месеци и ако продължат така ги очаква много голямо бъдеще.

Какво си пожелаваш за бъдещето?

Дано съумеем да запалим много повече деца към този хубав спорт и оттам да се появят бъдещите звезди на българския волейбол от ранга на Матей Казийски.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558