Намери ни
To Top

Съставът на Реал Мадрид срещу Хетафе, много ротации за тима на Анчелоти

Реал Мадрид посреща Хетафе в мадридско дерби от 34-тия кръг на Ла Лига. Кралският клуб изостава далеч от големия си конкурент Барселона, чиято титла е само въпрос на време. Нещо повече – Реал Мадрид може да загуби дори второто място, след като изостава с една точка от градския съперник Атлетико Мадрид. Мачът пък е изключително важен за Хетафе – тимът се намира в зоната на изпадащите и води люта битка за оцеляване.


Реал Мадрид се намира в неприятна серия от две поредни загуби като гост в Ла Лига. Няма как Карло Анчелоти и момчетата му да не мислят и за предстоящия реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Съвсем логично италианският треньор на Реал Мадрид предприема редица ротации, като в групата за мача не попаднаха Карим Бензема, Родриго и Дейвид Алаба, а Дани Карвахал пък е наказан.

В титулярния състав на Реал днес има цели осем промени в сравнение със стартовите 11 срещу Манчестър Сити. Само Тибо Куртоа, Едуардо Камавинга и Феде Валверде запазват местата си. Така в защитата пред Куртоа ще играят Лукас Васкес, Начо, Едер Милитао и Ферлан Менди, който се завръща след дълга контузия. В халфовата линия започват Аурелиен Чуамени, Дани Себайос и Едуардо Камавинга, който този път няма да е на левия бек.

В предни позиции любопитство буди присъствието на Еден Азар, който не е бил титуляр в Ла Лига от септември миналата година. Белгиецът ще играе на мястото на Винисиус, който е на пейката. Марко Асенсио най-вероятно ще е в ролята на фалшива деветка, а отдясно вместо Родриго ще бъде Феде Валверде.

След като имаше три поредни загуби в първенството, Хетафе успя да измъкне победа срещу Селта в предишния кръг, но тимът на Пепе Бордалас все още е в зоната на изпадащите. Наставникът има немалко кадрови проблеми, като контузени са Гонзало Вияр, Мауро Арамбари и Луис Миля, а с наказания са Енес Юнал и Дамиан Суарес.

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Куртоа; Васкес, Начо, Милитао, Менди; Себайос, Чуамени, Камавинга; Валверде, Асенсио, Азар


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол