Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Балкан – ЦСКА, мач №1

Със здраво дерби между два от основните претенденти за титлата започва полуфиналната фаза в плейофите на Националната баскетболна лига. Отборите на Балкан Ботевград и ЦСКА се изправят един срещу друг в мач №1 от дуела помежду си, който ще започне тази вечер от 19:00 часа в залата на шампионите – „Арена Ботевград“, и който ще бъде излъчен пряко в ефира на Max Sport 2.

Както е известно, предизвикателството на полуфиналите става по-сериозно и серията е във формат до три победи от общо възможни пет мача. Първите два двубоя ще се проведат в Ботевград, а след това битката се мести в София за следващите две срещи, втората от тях по необходимост.


Евентуален пети мач отново ще се състои в залата на Балкан, тъй като те разполагат с домакинско предимство заради факта, че завършиха над „армейците“ в редовния сезон.

Победителят от тази серия ще се изправи срещу Рилски спортист или Черноморец на големия финал. Серията между лидера в класирането и смятаният за скрит фаворит за златото ще започне утре вечер.

И двата отбора не срещнаха особено големи трудности на четвъртфиналите, като Балкан записа две победи над Берое, а ЦСКА стори същото с Левски. Шампионите имаха леки проблеми в първия двубой срещу старозагорци, но благодарение на спечелена трета четвърт с 33:15 си осигуриха спокойствие и аванс в серията, преди да я затворят в Стара Загора. ЦСКА пък пое тотален контрол върху първия мач от серията с Левски, а във втория използва силния старт и впоследствие удържа офанзивата на „сините“, за да спечели двубоя с 87:79 и да сложи край на сезона на вечния си съперник след 2-0 победи.

Интересен факт е, че тази вечер Балкан и ЦСКА ще се изправят за първи път от зрелищния сблъсък на полуфиналите за Купата на България насам. Тогава, в столичната „Арена София“, ЦСКА елиминира ботевградчани с драматичното 82:80. Във въпросната среща шампионите наваксаха изоставане от девет точки в последната четвърт и успяха да достигнат до продължение след точна стрелба на своя капитан Димитър Димитров, но се пропукаха в допълнителните пет минути и ЦСКА отмъкна победата след серия от 10:2 за край на двубоя.

В редовния сезон на НБЛ пък днешните опоненти се изправиха три пъти, като ЦСКА спечели две от срещите. Първо момчетата на Росен Барчовски постигнаха успех със 78:72 в своята зала в София, а след това Балкан си върна с триумф с 81:67 в Ботевград. Последният трети мач обаче беше спечелен от „армейците“, които преодоляха съпротивата на Балкан с 81:71 на тяхна територия. Заедно с победата си на финала за Купата „червените“ се намират в серия от два поредни успеха срещу миналогодишните първенци в първенството.

БАЛКАН – ЦСКА 
НАЧАЛО: 19:00 
ЗАЛА: „Арена Ботевград“ 
СЪДИИ: Венцислав Великов, Станимир Русев, Стефан Стефанов 
ИЗЛЪЧВАНЕ: Max Sport 2

Ощр от категория Баскетбол