Намери ни
To Top

Барселона отново ще пътува до Япония

Отборът на Барселона ще изиграе приятелски мач срещу японския Висел Кобе, където е бившата звезда на каталунците Иниеста, съобщиха от испанския клуб в комюнике. Срещата ще се проведе на 6 юни в Токио. 

„Както и миналата година, Барселона ще сложи финална точка на сезона си с приятелски мач. Ако миналата година дестинацията бе Сидни, където Барса игра срещу отбор от най-добрите футболисти от австралийския шампионат, сега отборът на Шави Ернандес ще пътува до Токио, където на 6 юни ще играе на „Джапан Нейшйнъл Стейдиъм“ срещу Висел Кобе, където играят бившите футболисти на клуба Андрес Иниеста и Серхи Самер“, се казва в комюникето.


 

От каталунския клуб добавиха, че делегацията на Барселона ще пътува за японската столица директно от Виго след последния мач от Ла Лига и ще се прибере в Испания след изиграването на приятелската среща. Това е първият мач на Барса в Япония в последните 4 години, което бе свързано и с пандемията от КОВИД-19. 

Последната им визита там бе преди началото на сезон 2019-20, когато каталунците с треньора Ернесто Валверде се срещнаха отново с Висел Кобе, като това бе първият мач на Иниеста с азиатския тим. 38-годишният Андрес Иниеста, който е световен шампион с Испания от 2010, както и четирикратен победител в Шампионската лига с Барселона, напусна Каталуния през 2018 година, за да играе в Япония.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол