Намери ни
To Top

Оливейра пропуска Гран При на Франция

Заради контузията, която получи на лявата си раменна кост по време на инцидента с Фабио Куартараро и Марко Бедзеки в надпреварата за Гран При на Испания в неделя Мигел Оливейра ще трябва да пропусне уикенда за Гран При на Франция следващата седмица.

За португалеца това ще бъде втори пропуснат състезателен уикенд от началото на годината, след като по-рано той не взе участие в Гран При на Аржентина. Тогава той не стартира на „Термас де Рио Ондо“ след удара с Марк Маркес в Гран При на Португалия седмица по-рано.

Още след инцидента във втория завой на „Херес“ бе обявено, че Оливейра е с извадено ляво рамо и съответно получи медицинска забрана да участва в рестарта. Впоследствие португалският пилот премина по обстойни прегледи в болницата в Херес, които разкриха, че той има фрактура на раменната си кост. Въпреки тази травма Оливейра избра да не се подлага на операция, но периодът на рехабилитация ще го принуди да пропусне Гран При на Франция.

От екипа на RNF Априлия портвърдиха, че мястото на Оливейра за уикенда в Льо Ман ще бъде заето от тестовия пилот на Априлия Лоренцо Савадори. Италианецът кара вместо Оливейра и по време на официалния тестов ден, който се проведе на „Херес“ в понеделник.

Добрата новина за Оливейра е, че след Гран При на Франция MotoGP излиза в едномесечна пауза, която да позволи на португалеца да се възстанови преди серията от три поредни старт в Италия, Германия и Нидерландия, която ще стартира между 9 и 11 юни на „Меджело“.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт