Намери ни
To Top

Хюндай обяви пилотите си за рали „Сардиния“

Напълно очаквано отборът на Хюндай потвърди, че Тиери Нювил, Есапека Лапи и Дани Сордо ще вземат участие в шестия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC) – рали „Сардиния“ в началото на месец юни.

Оригинално Сордо трябваше да дели третата кола на Хюндай през тази година с Крейг Брийн. Смърта на ирландеца след инцидент по време на теста на корейския производител преди рали „Хърватия“ обаче промени тези планове на тима.

Не е ясно дали участието на Сордо в рали „Сардиния“ е резултат от смъртта на Брийн, или е било планирано изначало. Постиженията на испанеца в италианското рали подсказват, че това по-скоро не е така, тъй като две от неговите три победи в WRC са дошли именно в това състезание.

Сордо триумфира в рали „Сардиния“ през 2019 и 2020, отново като пилот на Хюндай. Освен двете си победи испанецът има още три подиума в това състезание, в което той завърши трети през 2006, 2007 и 2022 година.

Още преди смъртта на Брийн бе обявено, че Сордо ще стартира в рали „Португалия“ в края на следващата седмица. За него това ще бъде трето участие през сезона, в който до момента той стартира в „Монте Карло“ и „Мексико“. В Княжеството Сордо финишира на седмото място, докато в Мексико се класира пети.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт