Намери ни
To Top

„Контра“: Могат ли да променят нещо в битката за топ 4 мачовете на Ман Юнайтед и Ливърпул?

Битките за топ 4 и останалите места, даващи право на участие в евротурнирите, продължават с пълна сила в Премиър лийг и Серия „А“. Днешното издание на „Контра“, в което специален гост е коментаторът Никола Кацаров, е посветено на четири сблъсъка, които имат пряко отношение за разпределението на тези квоти. В Англия Ливърпул приема Тотнъм на „Анфийлд“. Двата отбора бяха част от топ 4 през миналия сезон, но сега не са в толкова изгодни позиции и изостават от Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.


Все пак мърсисайдци се надяват да запишат четвърта поредна победа, която да предпостави силен финален спринт на отбора на Юрген Клоп, който обаче трябва да се надява и на срив в представянето на „червените дяволи“ и „свраките“, за да има шанс да атакува четвъртата позиция. Тотнъм спечели само един от последните си шест мача в първенството, но вчера „шпорите“ показаха характер при временния си мениджър Райън Мейсън и наваксаха изоставане от два гола от Манчестър Юнайтед. Лондончани обаче нямат победа в 11 поредни срещи срещу Ливърпул.

В неделя в Англия има и друг мач, който е важен по отношение на споменатата битка. Манчестър Юнайтед приема отбора на Астън Вила, който след серия от десет поредни мача без загуба в първенството, се намести между Тотнъм и Ливърпул. Могат ли бирмингамиц, които през този сезон вече победиха веднъж Манчестър Юнайтед, да дублират успеха си срещу „червените дяволи“ и по този начин да дадат малко повече надежда на Тотнъм и Ливърпул?

Битката за топ 4 в Серия „А“ е още по-непредвидима и предстоящият кръг ни предлага две големи дербита, които могат да дадат отговори на много въпроси. Милан, който влезе в добра серия, гостува на Рома на „Олимпико“. Двата отбора имат напълно изравнени показатели – еднакъв точков актив и идентична голова разлика, така че очакванията са за много равностоен сблъсък. От началото на 2023 година „вълците“ записаха седем чисти мрежи в осем домакинства в първенството, но пък Милан спечели последните си две визити на Рома и сега се надява да постигне три последователни успеха като гост срещу този съперник за първи път от 1990 година.

Другият полуфиналист в Шампионската лига – Интер, който с днешната дата е извън топ 4, приема Лацио, който продължава да държи втората позиция. В миналия кръг „римските“ орли“ изненадващо загубиха у дома от Торино и така сложиха край на серията си осем поредни срещи в шампионата без поражение. Ще се отрази ли това на тима на Маурицио Сари, или Лацио бързо ще се върне на победния път? Интер обаче се намира в добър период, след като се справи с Бенфика и през седмицата надигра Юветнус по пътя към финала за Купата на Италия. Така „нерадзудите“ остават единственият италиански тим, който продължава да се бори на три фронта, но дали силите на тима на Индзаги ще стигнат за поредицата от важни мачове?

ГЛЕДАЙТЕ НОВИЯ ЕПИЗОД НА „КОНТРА“!


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол