Намери ни
To Top

На полувремето: Ювентус 0:0 Наполи

Отборите на Ювентус и Наполи играят при резултат 0:0 в мач от 31-ия кръг на италианската Серия ‘А“.

Това е първи мач за Ювентус след като по-рано тази седмица бяха възстановени отнетите им 15 точки заради наложеното наказание в началото на астрономическата година. Няма по-подходящ съперник за това от тазгодишният хегемон в първенството “на ботуша” Наполи, около който вече виси въпросът не дали, а кога ще стане шампион.

От своя страна неаполитанците са длъжници на своите фенове, защото през април нарушиха серията от отлични резултати и на два пъти претърпяха крушения от Милан – първо в мач от Серия “А” катастрофираха у дома на “Диего Армандо Марадона” с 0:4, а по-късно загубиха сблъсъкът в Шампионската лига, падайки в първия мач на “Джузепе меаца” с 0:1 и завършвайки в домакинството си на реванша на равно 1:1.


Сега Наполи е длъжен да победи Ювентус и да докаже, че мощното представяне през сезона досега не е била временна форма.

За Ювентус на вратата ще започне Войчех Шчесни, а напред отборът ще действа в схема 3-5-2. В отбрана Данило, Ругани и Гати ще противодействат на мощната неаполитанска офанзива, а в центъра на терена Локатели и Рабио ще спират в зародиш амбициите на противника. На върха пък ще действат Соуле и Милик.

Наполи и Стефано Пиоли отговарят на предизвикателството, стартирайки в схема 4-3-3. В отбрана тежестта за поредна вечер ще изнесат Ди Лоренцо и Оливера. В халфовата линия пък “сините” ще разчитат най-много на Лобота, а на върха смъртоносното трио Лосано – Осимен – Кварацхелия ще опитат да накажат Шчесни и отбраната пред него.

Двата отбора започнаха срещата ентусиазирано и на високи обороти. До първата голова ситуация се стигна в 4-ата минута, когато Локатели от Ювентус изпробва мерника си от дистанция, но ударът му мина в ляво от вратата.

Наполи отговори на предизвикателството на домакините още в ответната атака. Осимен получи добро подаване в наказателното поле на Ювентус, но не успя да овладее добре топката и защититник изчисти, за да предотврати опасността

Нов момент на напрежение пред вратата на Алекс Мерет дойде в 11-ата минута, когато първо Куадрадо стреля силно, но стража на Наполи се справи, а след това Локатели центрира коварно в наказателното поле, където обаче отбраната на неаполитанците беше безгрешна и изчисти.

Пет минути по-късно Аркадиуш Милик опита да отбележи, скачайки около точката за изпълнение на дузпа и насочи топката надолу към центъра на вратата, но Алекс Мерет успя да спаси и запази мрежата си суха.

Чак около 20-ата минута Наполи погледна отново към вратата на Шчесни. Хвича Кварацхелия спечели топката в близост до точката на дузпата, за да стреля с глава под напречната греда, а впоследствие не успя да добави коженото кълбо в мрежата, защото стражът на „бианконерите“ го улови и запази притежанието му.

След това неаполитанците опитаха отново да измислят нещо чрез Ндомбеле, но топката му бе отнета и изчистена в корнер, при чието изпълнение обаче не се стигна до нищо опасно.

След подчертано интензивната игра през първия половин час от мча двата отбора преминаха към физически единоборства и все по-рядко стигаха до удари.  При един такъв сблъсък пострада Кварацхелия, който обаче получи бърза медицинска помощ и се върна мигновенно в игра.

В 37-ата минута най-накрая играта оптново живна и Лозано стреля от границата на наказателното поле, но ударът не се превърна в сериозна заплаха за вратаря, след като беше блокиран от защитник.

Ювентус усети, че губи инициативата и все повече се затваря в половината си, което доведе до логично изнервяне в техните редици и това се отрази на поведението на играчите, когато в 40-ата минута Рабио влезе грубо при едно единоборство и получи заслужено жълт картон.

В добавеното време Наполи потърси отново гола, когато Лоботка опита да освободи Хвича Кварацхелия с извеждаща топка, но усилието му беше осуетено от един от защитниците и запази нулевото равенство преди двата отбора да се оттеглят на почивката.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол