Намери ни
To Top

ЦСКА търси успех №20 в НБЛ

Отборът на ЦСКА се изправя срещу Черно море Тича в среща от предпоследния 32-ри кръг на Националната баскетболна лига. Възпитаниците на Росен Барчовски, които вече си осигуриха третото място в крайното класиране, се изправят срещу „моряците“ тази вечер от 18:30 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна.

Както вече посочихме, „армейците“ ще завършат трети в подреждането, като в момента разполагат с баланс от 19 победи и 9 загуби. Те вече не могат да достигнат до втория Балкан, който вчера изпълни мисията си и триумфира срещу Академик Пловдив, за да задържи втората си позиция.


Черно море пък отпадна от плейофите и в момента отборът на Кирил Болшаков е 10-и в таблицата с актив от 6 успеха и 22 поражения.

ЦСКА ще се опита да натрупа самочувствие преди началото на плейофите, тъй като преди само четири дни отборът на Барчовски допусна изненадващо поражение от Ямбол вкъщи със 71:75. Наставникът на „червените“ бе изключително разочарован от представянето на своите състезатели, като днес се очаква те да му се реваншират. От другата страна пък Черно море закъса с контузии и няма победа от началото на март насам, като в този период е загубил последните си седем мача.

ЦСКА и Черно море изиграха два двубоя през настоящия сезон, които се превърнаха във високорезултатни. И в двата случая „червените“ спечелиха, като първо го сториха в столицата с 97:84, а след това записаха труден успех във Варна с 98:95 през февруари.

Ощр от категория Баскетбол