Намери ни
To Top

Левски с коварно предизвикателство в столицата

Отборът на Левски ще се опита да вземе реванш от Ямбол в сблъсъка помежду им тази вечер от 18:30 в столичната зала „Триадица“. Срещата е част от предпоследния 32-ри кръг, като именно днес може да стане известен развоят на битката за шестото място в крайното класиране на Националната баскетболна лига.

Във въпросната борба са замесени както Левски, така и тимът на Берое. В таблицата „сините“ са на шестата позиция с баланс от 14-14, докато старозагорци са седми с 13-15.


Ако Левски спечели двубоя си срещу Ямбол и в същото време Берое загуби гостуването си на Черноморец, то момчетата на Димитър Ангелов ще си осигурят мястото в шестицата. Колкото до Ямбол, отборът вече загуби шансове за участие в плейофите, като засега е девети в подреждането с актив от 8-20.

Само преди три дни тимът на Ямбол поднесе сензацията на 31-вия кръг, след като срази ЦСКА със 75:71 в столицата. Преди два месеца пък воденият от Александър Алексиев отбор успя да надиграе и Левски с 86:69 в зала „Диана“, така че тази вечер „сините“ ще имат шанса да отвърнат на удара. Двата тима изиграха още един двубой помежду си, който завърши с убедителна победа за столичани с 89:67 на свой терен през декември.

Ощр от категория Баскетбол