Намери ни
To Top

Лъчезар Димитров пред Sportal.bg: Имахме нужда от един добър мач, за да се вдигнем

Гардът на Левски Лъчезар Димитров заяви пред Sportal.bg, че отборът му е имал нужда да изиграе един добър мач, за да се вдигне от понесения шамар от Берое преди седмица. “Сините” сториха именно това, след като надиграха Академик Пловдив с 96:88 в столицата. Сега обаче гъстият предплейофен цикъл за носителите на Купата на България продължава с мач срещу коварен съперник в лицето на Ямбол.


“Победата над Академик беше доста важна за нас, защото предният кръг загубихме от Берое и имахме нужда да изиграем един добър мач, за да се вдигнем. И като игра, и за отборната ни защита, и за нападението имахме нужда от един такъв двубой.

Ключът към успеха над Ямбол е да подходим изключително сериозно в двете фази на игра. Трябва да направим всичко възможно да ги спрем в защита”, сподели Димитров.

Плеймейкърът на “сините” се превърна в изключително важен състезател в ротацията на старши треньора Димитър Ангелов, като през настоящия сезон той записва по 9.6 точки и 4.6 асистенции при 36% стрелба от тройката (ръст от 15% в сравнение с миналия сезон) в НБЛ. На четвъртфиналите в плейофите неговият отбор най-вероятно ще премери сили с ЦСКА, като гардът очаква интересна плейофна серия.

„Очаквам да стане интересна плейофна серия – не се знае кой от двата отбора ще победи”, заяви Димитров.

Ощр от категория Баскетбол