Намери ни
To Top

Димитър Ангелов пред Sportal.bg: Не трябва да подценяваме Ямбол, плейофна серия с ЦСКА ще бъде зрелище

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов говори пред камерата на Sportal.bg относно победата над Академик Пловдив в сряда, предстоящия двубой срещу Ямбол утре вечер и евентуалния сблъсък с ЦСКА още на четвъртфиналите в плейофите на НБЛ.

“Здрави сме. Нямаме проблеми с контузени играчи.


Настроението е добро след добрата игра срещу Пловдив и записаната важна победа. Успяхме да си починем и в момента всичко е окей. Факт е, че в края на мача умората даде резултат от това, че не спазихме някои мои изисквания, но генерално отборът се старае и ние се подобряваме постоянно. Разполагаме с млади играчи, които в някои случаи просто може би заради напрежение, може би заради умора забравят важни неща, но работим в тази насока и бъдещето е пред нас”, заяви Ангелов за триумфа с 96:88 над пловдивчани.

Утре от 18:30 часа Левски приема Ямбол в среща от предпоследния 32-ри кръг на първенството. Преди два дни ямболии сътвориха изненада, побеждавайки ЦСКА в столицата със 75:71, като Ангелов сподели, че бившият му отбор не трябва да се подценява.

“Отборът на Ямбол играе на приливи и отливи, има доста сполучливи мачове и неслучайно победиха ЦСКА и Рилски. Победиха и нас в Ямбол. Не трябва да ги подценяваме, те имат своите качества. Надявам се да успеем да ги лимитираме, да сме избрали правилната тактика и да ги победим. Все още има някаква тръпка в мачовете срещу родния ми отбор, въпреки че толкова години вече минаха. Аз съм извън града и извън отбора, но винаги имам приятни чувства към тях”, каза наставникът на носителите на Купата на България.

В плейофите отборът на Левски най-вероятно ще се изправи срещу вечния си съперник ЦСКА още на четвъртфиналите. В момента “армейците” са трети с баланс от 19-9 и изостават на две победи от втория Балкан, докато “сините” са шести с актив от 14-14, като имат един успех повече от седмия Берое с 13-15.

“Най-вероятно ще играем срещу ЦСКА, освен ако не стане някаква изненада. Подготвяме се за тях генерално. Сигурен съм, че ще стане зрелище. Отборът на ЦСКА е съставен от доста класни играчи и добър треньорски щаб. През сезона имаме няколко победи над тях, те имат над нас, така че те са фаворити в този сблъсък. Имат домакинско предимство, но се надявам ние да играем добре и да успеем да се противопоставим”, каза Ангелов.

Ощр от категория Баскетбол