Намери ни
To Top

Людмил Хаджисотиров: Имахме нужда да минем през такъв мач

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров направи анализ на драматичната победа с 88:84 над Спартак Плевен в двубой от 31-вия кръг в НБЛ. 

„Плевен днес стреляха с изключителен процент от тройката. Имаше също ситуации, които отиграха много майсторски, но истината е, че вкараха и няколко много трудни тройки, през човек от дрибъл, което ги държеше в мача. От това им дойде и повече самочувствие, като имат играчи, които нямат изпусната тройка.


Много силен мач на Мартин Маринов, което им позволи в третата част да ни вкарат 29 точки. Иначе смятам, че мачът можеше да приключи по-рано в наша полза, но както казах и преди мача, очаквах много здрава битка. 

Отборът на Плевен е с широка ротация, опитни играчи, добър треньор и щаб. За нас пък нямаше по-добър сценарий от това да се готвим за здравите мачове, които предстоят в плейофите, от това. Ние имахме нужда да минем през такъв мач. Имаше серия от доста добри моменти и в защита и в нападение. Имахме и някои спадове, но за мен хубавото е, че въпреки този спад, ние успяхме да се върнем с добра защита и няколко добри нападения също. Ние сме взели Чавдар и Сашо Янев, защото са горели в много битки. Опитът им, класата им, са изключително важни и те трябва да водят отбора. Затова е важно да са свежи за плейофите и да водят с пример, а другите да ги следват. 

Днес смятам, че и младите ни играчи до голяма степен се включиха много добре. Вкараха голяма енергия в защита. Миро имаше добър мач и в нападение, влизайки от пейката. Данчо Минчев затваряше много пространството в полето в защита. Смятам, че и други играчи имат още потенциал и до края на сезона ще се включват все по- добре. 

Разликата в мача дойде донякъде и от това, че спряхме бързите им атаки. Плевен победиха Пловдив миналия кръг като вкараха 3о и няколко точки основно на бърза атака и с транзиция. Те са опасен отбор и с гарда им, и с всичките им стрелци, така че беше важно да спрем тези лесни кошове и да ги форсираме повече 5 на 5, което до голяма степен, смятам, че се получи. 

Преди плейофите мога да кажа, че за този етап можем и трябва да се фокусираме изцяло върху отбора на Пловдив. Ние играхме с тях миналата седмица и не изиграхме добър мач. По- скоро не изиграхме добра първа част, така че ще се готвим максимално добре и фокусът ни ще бъде единствено и изцяло върху тях“, заяви Хаджисотиров. 

Ощр от категория Баскетбол