Намери ни
To Top

Николай Желязков пред Sportal.bg: Трябва да играем по-смело, нямаме нищо за губене

Шампионът на България по волейбол при мъжете Хебър (Пазарджик) показа класа в защитата на титлата си и преодоля без много проблеми Левски с 3:0 гейма (23:25, 20:25, 21:25). 

Втората среща от серията е утре, отново в София. 

Третият мач ще се играе в Пазарджик в неделя, а победителят ще бъде определен след три победи в 5 мача.

По-рано днес ЦСКА (София) взе аванс от две победи над Нефтохимик след 3:1 гейма във втората среща.


Домакините от Левски имаха две победи над Хебър в редовния сезон и сега се опитаха да се противопоставят максимално. И го направиха, тъй като в нито един от геймовете не се предадоха или пък допуснаха голям пасив.

Напрежение и грешки, това бе основното, което каза след мача треньорът на Левски Николай Желязков след загубата от Хебър.

„Не очаквах толкова много грешки. Ние нямахме какво да губим, но не очаквах толкова много грешки. Напрежение и грешки. Това е определението за този мач от наша страна. За мен беше донякъде понятно да има малко напрежение от наша страна, но не очаквах чак толкова, защото ние няма какво да губим срещу отбор като Хебър. Не смятам, че те ни изненадаха с нещо. Това, което ме кара да се чувствам некомфортно, е, че не изпълнихме задачите, които си бяхме поставили. Надявам се утре да излезнем по друг начин и да покажем по-добър волейбол, защото можем. Ако мислим повече върху нашата игра, ще е по-добре. Фокусът на възстановяването за утре е върху менталната част. В тези мачове трябва да се излиза и да се играе точка за точка, гейм за гейм. Страхът не е решение“, заяви Николай Желязков пред Sportal.bg.

Снимки: NVL/Startphoto.bg

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол