Намери ни
To Top

Ливърпул 0:1 Арсенал, Мартинели откри резултата

Арсенал води с 1:0 на Ливърпул на „Анфийлд“ след гол на Габриел Мартинели в осмата минута. Мърсисайдци са в серия от четири поредни мача във всички турнири без победа, като последната такава бе историческият успех със 7:0 над Манчестър Юнайтед. „Топчиите“ пък спечелиха предишните си седем срещи в Премиър лийг, като последното поражение на отбора бе в дербито с Манчестър Сити.

Арсенал традиционно играе трудно на този стадион, където спечели за последно през 2012 година – двубой, в който Микел Артета бе на терена.


Освен това лондончани през миналия сезон бяха разгромени с 0:4 на на „Анфийлд“. Головата разлика в последните шест сблъсъка между двата отбора на този митичен стадион е 22:4 в полза на мърсисайдци. Арсенал обаче е най-добрият гост в лигата през настоящата кампания, а в допълнение победи с 3:2 Ливърпул на „Емиратс“ в първия мач между двата отбора през сезона.

Юрген Клоп е направил пет промени в сравнение нулевото равенство с Челси. Вирджил Ван Дайк, който пропусна мача на „Стамфорд Бридж“ заради болест, се завръща в центъра на защитата. Трент Александър-Арнолд, Анди Робъртсън, Коди Гакпо и Мохамед Салах също се завръщат сред титулярите. Тиаго Алкантара е възстановен от своята контузия, но остава на пейката за началото.

Микел Артета е извършил една корекция от двубоя с Лийдс. Букайо Сака започва за сметка на Леандро Тросар. Габриел Жезус и Габриел Мартинели са другите двама офанзивни играчи във формацията на гостите.

Двубоят започна с минута мълчание с памет на жертвите от трагедията на „Хилзбъроу“.

Арсенал взе ранен аванс. Сака проби отдясно, след което комбинира с Йодегор. Норвежецът искаше да му върне, но Ван Дайк с опита си да пресече това подаване практически изведе Мартинели, който се вряза между Ван Дайк и Александър-Арнолд. Робъртсън също не успя да попречи и бразилецът от няколко метра пусна топката покрай Алисон – 0:1 и поредно слабо представяне на защитата на мърсисайди през този сезон.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Салах, Жота, Гакпо

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол