Намери ни
To Top

Арсенал пожела капитана на Фейенорд

Арсенал има желание да привлече в състава си капитана на Фейенорд Оркун Кьокчу. 22-годишният турчин се представя изключително силно от началото на сезона и е в основата на чудесното представяне на нидерландския гранд както на домашната сцена, така и в Лига Европа, където отборът е на 1/4-финал. Това не е останало незабелязано от „артилеристие“, които са готови да го вземат в редиците си, твърди „Сън“.

Арсенал със сигурност ще се завърне в Шампионската лига през новия сезон и Микел Артета е наясно, че ще има нужда от повече дълбочина в състава си.


Подсилване на халфовата линия е един от приоритетите според него, а Кьокчу би бил чудесно попълнение, защото е млад и в същото време доста опитен футболист с доказани качества.

Макар да е с турски корени, Оркун Кьокчу е роден в Нидерландия. Той е юноша на Фейенорд и досега цялата му кариера преминава на „Де Кайп“, като до момента има 166 мача, 32 гола и 25 асистенции за родния си клуб. Халфът обаче избира да играе за националния отбор на Турция и досега е записал 20 мача и 2 попадения за южните ни съседи.

Освен от страна на Арсенал, интерес към Кьокчу има и от страна на Брайтън, където са го набелязали като потенциален заместник на Алексис Мак Алистър, който вероятно ще бъде продаден през лятото заради огромния интерес към него. „Артилеристите“ обаче са с едни гърди пред „чайките“ в преследването на турчина, тъй като имат по-големи финансови възможности, а освен това могат да му предложат участие в Шампионската лига.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол