Намери ни
To Top

Ваньо Василев: Надявам се да прекратим серията на Дунав и да се класираме на исторически финал

Волейболистите на Етрополе продължават напред към полуфиналите на Висшата лига, след като надиграха Черноморец 2008 (Бяла) с 3:0 гейма във втория мач, игран в зала „Чавдар“. Двата тима изиграха и „златен“ гейм, спечелен от „червено-белите“, които на полуфиналите ще срещнат Дунав (Русе). Играещият треньор на тима Ваньо Василев говори пред BGvolleyball.com след сблъсъка, ето какво сподели той:

„Страхотна игра на всички момчета, за което ги поздравявам.


Трудно беше, но всички стиснаха зъби и показаха, че имат голяма воля. В първата среща влязохме късно в мача и не успяхме да се противопоставим. Вярвах, че ще се справим във втория мач, защото в нашата зала превесът на сервис беше наш. Изпълнявахме много стабилен силов сервис а те не успяха да го направят като в първия мач – и от там играта тръгна в наша полза на всички елементи. Домакинството си е домакинство.“

„Така се стекоха нещата, че последните години все се падаме с тях на плейофна фаза. Отборът им тази година бе на по-високо ниво от миналата, но също така и при нас нещата са се подобрили. От няколко години градим този отбор и се надграждаме с всяка изминала година, което е и нашата цел. Очакванията ми, разбира се, да прекратим серията на Дунав и за първи път да отидем на финал за един последен мач, в който да вземем златото“, добави Василев.

„Отборът категорично има сили за финал. Показахме го за Купата и се надявам да го покажем още един път. А стигнем ли до там, преодолявали сме и двата евентуални съперника от другия полуфинал. Определено ни очакват интересни последни мачове за сезона. Искам да благодаря на публиката. Атмосферата в залата беше страхотна благодарение на тях и ще се радваме, ако в събота на последния ни домакински мач бъде също такава. Благодаря!“, завърши младият специалист.

Ощр от категория Волейбол