Намери ни
To Top

Макс разказа за проблема, който е имал вчера

Световният шампион Макс Верстапен беше начело в Гран При на Бахрейн от старта до финала, но състезанието му не мина без проблеми. Пилотът се оплака по радиото, че има проблеми при спиранията и превключването на предавките в низходящ ред, при което задните му гуми блокират, макар и за много кратко.

“Мисля, че беше някакъв проблем със съединителя, като трябваше да го натоварваме по-малко, така че се наложи да го използвам по-малко при превключването на предавките, както във възходящ, така и в низходящ ред”, обясни Верстапен пред Viaplay.

След това Макс обясни, че този проблем се е появявал и при предишния автомобил на Ред Бул от миналия сезон.

“Да, имаше го и миналата година, не е нещо ново – потвърди световният шампион. – Преди две години пак го имаше. Но това е нещо, по което работим постоянно и се опитвам да подобрим представянето на колата в това отношение. Но като цяло, мисля, че това не е някакво сериозен проблем, който да ни притеснява.”

Уикендът в Бахрейн започна трудно за Ред Бул, като Верстапен призна, че е имал проблеми с баланса на колата и в сесиите с по-висока температура на пистата и въздуха Фернандо Алонсо и Астън Мартин бяха по-бързи. В квалификацията Макс и Серхио Перес караха с автомобили, настроени повече за състезанието и признаха, че представянето им е било “компромисно”, въпреки че окупираха първата редица на старта.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт