Намери ни
To Top

Алпин ще има подобрения за Гран При на Бахрейн

Въпреки че не фигурира в челото на класирането по време на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година отборът на Алпин се чувства уверен преди старта на кампанията.

По време на изпитанията в Бахрейн през миналата седмица френският екип се фокусира предимно върху дългите серии от обиколки с повече гориво на борда. Нито Естебан Окон, нито Пиер Гасли направиха квалификационна симулация в хода на трите тестови дни, което е и причината Алпин да завърши теста с едни от най-бавните времена.

Съперниците на френския тим обаче са на мнението, че А523 е достатъчно добър и отново ще бъде в челото на класирането в средата на колоната. За това се очаква да спомогнат и подобренията, които ще бъдат въведени още за първия старт в Бахрейн в края на тази седмица.

„Ние сме уверени. Няма как да не сме, тъй като не използвахме пълния потенциал на колата. Не искам да говоря много, защото не знам какво правеха другите. Ние правим собствените си анализи, всички знаем, че се следим един друг и имаме някаква представа кой къде е“, каза техническият директор на Алпин Мат Харман след края на теста на „Сахир“.

„Към момента обаче има и много неизвестни. От нашата гледна точка нещата са добре, аеродинамиката ни работи според очакванията. Опитахме много интересни неща, които се оказаха доста позитивни. Нямаме търпение за първото състезание.

„За него ще има някои видими разлики по колата. Предвидили сме един хубав пакет с подобрения, който се надяваме да ни помогне да се доближим до челната тройка. След това ще използваме наученото в теста и първото състезание, за да продължим с развитието си. Планът ни е отново да сме агресивни с подобренията, както беше и през миналата година“, добави Харман.

Ръководителят на Алпин Отмар Шафнауер също сподели, че се чувства оптимист на фона на представянето на А523 по време на тестовете.

„Ние не все още не сме махнали горивото, за да видим какво можем в една обиколка. Моят оптимизъм идва от доброто темпо, което показахме в дългите серии. Освен това ние получихме много позитивни коментари от пилотите, които казаха, че са доволни от колата. Тя е предвидима и няма проблеми, но все още има по какво да се работи“, заяви американецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт