Намери ни
To Top

Андрети-Кадилак подаде документи за Формула 1

Бъдещият отбор на Майкъл Андрети във Формула 1 – Андрети-Кадилак, вече е подал документите си във ФИА, с които кандидатства за място в световния шампионат. Тази информация дойде от Кадилак, като предстои да бъде потвърдена от Андрети и ФИА.

“Ние сме уверени, че с обединените ни усилия и знания и умения в моторните спортове, формираме истински американски отбор. Оценяваме високо прозрачността в работата на ФИА и честният процес, посветен на увеличаването на броя участници във Формула 1”, заяви говорител на Кадилак.


Майкъл Андрети се опитва от известно време да влезе във Формула 1, но първо не успя да купи Заубер, а след това кандидатурата му срещна сериозен отпор от Формула 1 и отборите. Наскоро президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем потвърди, че е посъветвал Андрети да си осигури подкрепата на автомобилен производител, за да има реален шанс да влезе в спорта.

И Андрети успя да ангажира Дженеръл Мотърс и една от четирите основни марки на гиганта – Кадилак. Това обаче не промени кой знае колко отрицателното мнение на другите отбори, които се притесняват, че с влизането на нов отбор, приходите от наградните фондове ще спаднат.

ФИА обяви, че има възможност във Формула 1 да се включат до два нови отбора, като това може да стане най-рано за сезон 2025, но по-вероятно е това да се случи за 2026. 

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт