Намери ни
To Top

Има фаворит за наставник на националния! Името е сериозно, сам за поста се предложи…

Има фаворит за национален селекционер, а името е изключително сериозно. Става въпрос за специалист постигал отлични резултати в кариерата си и с твърд характер.

Бившият национален треньор Димитър Димитров – Херо се предложи за селекционер на България. В момента специалистът е начело на казахстанския Иртиш, като договорът му изтича в края на годината, когато ще е свободен да замени Ивайло Петев.


„Да стана отново треньор на България? Аз съм се научил във футбола да не казвам „никога“. Преди време, когато напуснах националния отбор, направих една от най-големите грешки в своята кариера. Тогава се подведох по емоциите, тъй като имах желание да водя всекидневна работа“, разкая се Димитров.

„От позицията, която имам, не мога да критикувам, а и не е коректно да се изказвам относно националния отбор. Но ми е изключително болно от отзвука за представителния тим в чужбина. Той е лицето и огледало за българския футбол и когато тези резултати са лоши, се отразяват и на нас, специалистите. По този начин български треньори и футболисти по-рядко ще бъдат канени в чужбина.

Мачът с Норвегия бе изключително обиден. Поведението бе плахо, нямаше колектив. „Викингите“ не са по-голяма класа от нас, но демонстрираха желязна дисциплина, с ясна визия и философия и това им помогна да спечелят мача“, допълни Херо.

Ощр от категория Тема на деня