Намери ни
To Top

Рованпера: Добре е, че Танак ще чисти пътя

Световният рали шампион Кале Рованпера (Тойота) обяви, че е доволен, че не той, а лидерът в класирането след първите две състезания Ойт Танак (М-Спорт Форд), ще стартира пръв по отсечките и ще чисти пътя за съперниците си.

“Това ще е добре – обясни Кале. – В Швеция ние бяхме първи на пътя и загубихме 30 секунди в един труден етап, който карахме два пъти и това се оказа времето, което така и не успяхме да стопим до края на ралито. Сега, в Мексико, няма да ни се наложи да правим това, ще караме при по-добри условия.


Рали “Мексико” е от 16 до 19 март, като това ще е трети старт на Рованпера там, но едва първият за Кале с Rally1 автомобил. Финландецът вече участва в тест в Испания, където тимът се подготвя за Мексико.

“Планирал съм малко почивка между Швеция и Мексико и там битката продължава, атмосферата там е страхотна, отсечките са предизвикалество, така че ще е интересно”, допълни Рованпера.

Миналата година бащата на Кале – Хари Рованпера, стартира в “Рали на нациите” в Мексико, като състезанието използва същите отсечки. Рованпера-старши финишира 5-и със Ситроен DS3 R5.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт