Намери ни
To Top

Матей Казийски: Говорих с Пламен Константинов за националния отбор

Българската волейболна звезда Матей Казийски и неговият Итас (Тренто) се класираха за големия финал на турнира за Купата на Италия. Казийски и компания направиха невероятен обрат от 0:2 до крайното 3:2 (33:35, 22:25, 25:19, 25:16, 15:9) срещу Алианц (Милано) във втория полуфинал от финалната четворка на надпреварата, игран в пълната зала с 10 105 зрители на Двореца на спорта в Рим.

Матей Казийски изигра нов страхотен мач и бе над всички за Тренто с 27 точки (1 блок, 1 ас) за победата.

На финала Казийски и съотборниците му ще играят срещу изненадата Пиаченца, който по-рано прекъсна невероятната серия от 33 поредни победи на гранда Перуджа, като го би категорично с 3:0 гейма в първата полуфинална среща.


 

Големият финал за Купата на Италия е днес (26 февруари) от 17,00 часа българско време и ще бъде даван пряко по Max Sport 1.

Български фенове на волейбола изгледаха на живо победата на Итас Трентино (Тренто) над Алианц (Милано) с 3:2 във втората полуфинална среща от турнира за Купата на Италия в Рим.

Родните фенове издъхнаха специален плакат в залата за Матей Казийски.

“Матей, очакваме те в националния отбор!”

Веднага след двубоя колегата Ивайло Пампулов от Max Sport говори с Матей Казийски и специално го попита дали има шанс да се завърне да игра за националния отбор на България.

“За момента, много трудно, много трудно. Аз говорих с Пламен. Реално си казахме, че за сега “НЕ”, но ако има някаква промяна, ще го съобщим”, заяви Матей Казийски пред камерата на Max Sport.

Ощр от категория Волейбол