Намери ни
To Top

Ръсел посочи кога Мерцедес трябва да се бори за победи

Мерцедес трябва да разполага с автомобил, с който да може да се бори за победи най-късно за състезанието на „Имола”. Това обясни пилотът на тима Джордж Ръсел, който обясни, че бившите шампиони най-вероятно отново ще започнат сезона в ролята на догонващи.

„Не искам да казвам, че Мерцедес изостава, защото това няма да е честно спрямо екипа, но видяхме на тестовете, че Ред Бул са много силни – заяви британецът. – Смятам, че карам за най-добрия отбор във Формула 1 и всички работим за това, за да върнем Мерцедес на върха.


Ръсел акцентира на интересна особеност на подреждането на календара, която дава шанс на тези, които изостават в началото на кампанията.

„В първите два-три месеца има само пет състезания, а в края на сезона за същото време са планирани 10 или 11 състезания – обясни Ръсел. – Което означава, че битката за титлата ще бъде спечелена или загубена през втората половина на сезона, нищо няма да се реши в първите пет старта. За „Имола” трябва да разполагаме с автомобил, който да е с изяснени настройки и който да можем да се борим за победи, защото след това идват големите точки и важните победи.”

На „Имола” на 21 май е шестото състезание от сезона, така че Ръсел демонстрира стратегически подход при подобряване на представянето на новия W14 в началото на кампанията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт