Намери ни
To Top

Дуплантис: Лавийени означава много за мен, той ме накара да повярвам, че мога да подобря рекорда

Арманд Дуплантис ще пропусне Европейското първенство по лека атлетика в зала в Истанбул следващата седмица, но продължава да радва с истинско шоу почитателите на атлетиката. Шведът подобри собствения си световен рекорд в овчарския скок, след като скочи 6.22 метра на специалния турнир “Всички звезди на овчарския скок” в Клермон-Феран вчера. Надпреварата се организира от бившия световен рекордьор и олимпийски шампион от Лондон 2012 Рено Лавийени, а 4000 души в залата станаха свидетели на този впечатляващ скок на Дуплантис.


“Когато имаш моменти като този, когато енергията е толкова висока и слизаш за рекорда, усещането е като левитация, сякаш тялото ми дори не е докоснало земята през целия скок.

Има нещо в това, което просто се чувства поразително точно сега и наистина мисля, че това е, защото Рено означава толкова много за мен, той означаваше толкова много за мен, откакто започнах, той беше най-голямото ми вдъхновение, най-големият идол.

Той наистина ме мотивира, накара ме да повярвам, че мога да подобря световния рекорд. Така че за мен да подобря световния рекорд тук, в родния му град, на неговото състезание, на което той е домакин…“, сподели 23-годишният Дуплантис след поредния си върхов резултат.

View this post on Instagram

A post shared by Desiré Inglander (@desireinglander)

За него това беше шести световен рекорд. За първи път шведът коригира върховото постижение на планетата в Торун през февруари 2020 г., когато скочи 6.17 м и прибави 1 сантиметър към предишния рекорд на Лавийени от 6.16 м, който беше на върха от 2014 г.

“Всеки световен рекорд се чувства по различен начин. Може би първият беше малко по-луд, но този може би е №2 точно сега, наистина е невероятно”, добави 23-годишният швед.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт