Намери ни
To Top

В Италия: Биното вече е получил оферта от Ауди

На вчерашното представяне на новия автомобил на Ферари за сезон 2023 във Формула 1 новият шеф на тима Фредерик Васьор призна, че неговият принос в създаването на колата е изключително скромен. И допълни, че се гордее с работата, която е свършена по SF-23 до момента. На церемонията в Маранело вчера никой не спомена името на бившия шеф на Скудерията Матиа Биното, но казаното от Васьор се отнасяше изцяло и за предшественика му.

Последният автомобил, създаден изцяло под ръководството на Биното беше F1-75 от миналата година, който се оказа много бърз в квалификациите – 11 полпозишъна, но имаше проблеми с работата с гумите в състезанията и също така не беше достатъчно технически надежден.


Биното работи до последно в Маранело и въпреки, че оставката му беше приета в края на ноември, той остана на работа до началото на коледните празници.

Според италианската преса, от Ферари са платили предварително на Биното цялата му заплата за 2023 година, за да не може той да започне работа във Формула 1, ФИА или Либърти Медия.

Но авторитетният италиански журналист Лео Турини коментира вчера, че според неговите източници, Биното вече е получил оферта да оглави тима на Ауди.

“Уверен съм, че Биното ще се върне във Формула 1, след като изтече срока, в който той не може да работи в шампионата – обясни Турини в подраста Pit Talk. – Убеден съм, че той вече е получил предложение да оглави тима на Ауди, когато германците влязат във Формула 1.”

Новият шеф на Ферари Фредерик Васьор дойде точно от Заубер, който за 2026 година ще се превърне в заводския отбор на Ауди във Формула 1. Сега там властта пое Андреас Зайдъл, който дойде от Макларън, но Андреас стана главен изпълнителен директор на компанията Заубер, а Алесандро Клуни Брави пое ролята на “представител на отбора”, без обаче да изпълнява всички функции на тим шеф. И на практика постът шеф на отбора остава свободен.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт