Намери ни
To Top

Пантера Азия също подава документи за Формула 1?

Засега Майкъл Андрети и Кадилак са единствената кандидатура за влизане във Формула 1, като се смята, че американският проект отговоря на всички изисквания. ФИА обяви в началото на месеца началото на процедура за подбор на нови участници в световния шампионат, като може да бъдат приети до 2 нови тима, бройката от общо 12 отбора е фиксирана в договора на промотъра с ФИА.

Тази седмица плановете си да се бори за място във Формула 1 обяви и отборът Пантера Азия чрез съоснователя на проекта Бенджамин Дюран. Дюран още в началото на година обяви, че Пантера Азия има сериозни амбиции, но малцина го приеха насериозно.


Дюран обяви, че екипът на Пантера Азия подготвя необходимите документи, за да кандидатства за място във Формула 1, не каза кога кандидатурата ще бъде официално обявена, но обеща, че “скоро ще има новини”.

Предполага се, че освен Андрети-Кадилак и Пантера Азия, ще има и други кандидати за влизане във Формула 1, но Майкъл Андрети има най-голям шанс, въпреки противопоставянето от страна на отборите в световния шампионат.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт