Намери ни
To Top

Макс: Битката с Хамилтън не ме мотивира!

Битката с Люис Хамилтън във Формула 1 не е факторът, който мотивира световният шампион в последните две години във Формула 1 Макс Верстапен. Това обясни самият той пред CNN.

Верстапен и Хамилтън водеха изключително оспорвана и тежка битка за титлата в хода на сезон 2021, като накрая спечели Макс след стратегическа грешка на Мерцедес и помощта на Серхио Перес, двамата се удариха във Великобритания, Италия и Саудитска Арабия. Накрая Верстапен взе титлата, след като изпревари в последната обиколка за сезона Хамилтън, а преди това той и тимът му се възползваха от излязлата на пистата кола на сигурността, за да спре той за нови гуми.


За сезон 2022 формата на Мерцедес спадна, тъй като тимът не успя да създаде достатъчно силен и бърз автомобил, а Верстапен доминира и спечели 15 от 22-те състезания през годината.

“Битката с Хамилтън не е нещо, което задължително да ме мотивира – обясни Макс. – Във Формула 1 има и по-големи марки от Мерцедес, като Ферари и Макларън. Надявам се, че един ден всички тези марки ще са в челото на класирането. Точно от това има нужда Формула 1, това искаме.”

В хода на миналия сезон имаше само едно състезание, в което Верстапен и Хамилтън бяха близо – в Бразилия, където Мерцедес можеха да се борят за победата и Джордж Ръсел я взе. Преди това обаче Верстапен и Хамилтън се бореха за позиция, удариха се и световният шампион изостана, а беше и наказан за инцидента. По-късно Макс коментира, че е очаквал, че двамата с Хамилтън ще се ударят в тази ситуация.

Много от анализаторите са убедени, че напрежението между Верстапен и Хамилтън остава, просто ще избие отново, ако Мерцедес успеят да се върнат в битките за победите, тъй като през 2022 бяха по-назад от челото.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт