Намери ни
To Top

Васьор: Ще почне сезонът и всички ще забравят за Бин Сулайем

Новият шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор е на мнение, че изказванията на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем създадоха такъв голям скандал по една причина – все още състезанията не са започнали.

Бин Сулайем успя да ядоса шефовете на Формула 1, след като обясни, че появилата се в медиите цена от 20 милиарда долара за търговските права на световния шампионат е завишена. Преди това Бин Сулайем открито подкрепи кандидатурата на Майкъл Андрети и Кадилак за Формула 1, което пък настрои отборите в шампионата срещу него.

„Напълно съм уверен, че в момента, в който стартира новият сезон във Формула 1 и колите излязат на пистата, тази история ще мине на втори план – обясни французинът. – Навярно ще продължат някакви разговори и обсъждания, но се надявам, че основното внимание ще е върху състезанията и спортните събития.”

Васьор не коментира слуха, че Либърти Медия иска да смени президента на ФИА, но реално погледнато това просто не е взможно. Президентът на ФИА се избира за срок от 4 години, Бин Сулайем ще ръководи федерацията до края на 2025 и най-вероятно ще се кандидатира за втори мандат.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт