Намери ни
To Top

Пиоли: Жалко е да вземем само точка от този мач

Треньорът на Милан Стефано Пиоли не скри разочарованието си от равенството 2:2 с Рома. Тимът му водеше с два гола до 87-ата минута, но допусна изравняване в края. Наставникът смята, че това равенство е несправедливо, но пък и скастри играчите си, че не са запазили фокуса си до последната минута.

„Направихме смени, за да извадим уморените играчи и да добавим свежест, но и за да пуснем Побега, Габия и Вранкс, които да ни дадат повече височина.


Много жалко е, че взехме само точка от този мач. След подобно представяне мога да кажа на играчите, че искам да виждам същата игра и занапред, но те трябва също да знаят, че мачът се играе до 95-ата минута и трябва да са фокусирани до последния сигнал. Щом сме получили два гола от статични положения, въпреки че знаехме, че съперникът е силен в това отношение, това означава, че не сме били достатъчно концентрирани. Трудно ми е да говоря с отбора в момента. До 87-ата минута напълно заслужавахме победата, но накрая сами си усложнихме живота“, смята Пиоли.

Той се оплака и от натоварената програма и призна, че е разочарован, че разликата с лидера Наполи отново се увеличи на 7 точки.

„В момента не очаквам други играчи да се възстановят навреме за следващия ни мач. Играем на всеки три дни и е трудно с този натоварен график. Нямаме проблем с физическата издръжливост на тези, които са здрави, но това не бе резултатът, който искахме. Неприятно е, че разликата с Наполи се увеличи, но в момента не обръщаме толкова голямо внимание на това. По-важно е нашето представяне, а ние трябва да играем по-добре, за да останем в битката. Днес трябваше да играем по-добре, а сега ще трябва да бъдем по-добри в следващия мач“, допълни специалистът.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол